Smutsiga AirPods

Smuts, damm, ludd och vax kommer att hitta sin väg till dina glänsande vita AirPods och fodralet.

Du kommer definitivt vilja rengöra dem mellan varven. Det bästa sättet att avvärja långvarig smuts är genom att hindra den från att bygga upp. Rengör regelbundet och slipp smuts som fastnar.

Från Apples supportartikel HT207012 gällande rengöring av AirPods

Rengör AirPods och laddningsfodralet regelbundet med en mjuk, luddfri trasa. Se till att fukt inte tränger in i springor och öppningar, och använd inte spray, lösningsmedel eller slipmedel.

Apple rekommendation är att använda en mikrofiberduk och bäst är kanske att ha en med sig i fickan. Att putsa dem varje dag är inte helt fel. Här har jag slarvat och ser att nu åker trasan fram.

En annan variant är att använda en lätt fuktad trasa. Apple säger inte att de ska vara vattentäta och de är trots allt bara plast, lim och elektronik. Däremot har jag sett recensioner där man kört dem ett helt tvättprogram i tvättmaskinen och efteråt har de fungerat som normalt. Detta ska väl illustrera vad som händer ifall man glömmer dem i byxorna och de åker med i tvätten. Med andra ord verkar det inte vara en stor sak om de får lite fukt på dem. Använd en bomullspinne (tops) för att rengöra där du inte kommer åt.

Däremot ska man aldrig använda något rengöringsmedel eller handsprit, då man kan skada den fina blanka ytan på dina AirPods. Det finns medel som är framtagna för detta ändamål och rengör, polerar och desinficera din elektronik utan att skada produkten.

Hur rengör du dina AirPods och fodral?

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...