Har sökt efter ett tangentbord som är trådlöst och går att ansluta till flera enheter och snabbt kunna skifta mellan dessa. Det kan vara att jag sitter vid datorn hemma och behöver svara på ett jobb-mejl som kommer till min iPad eller ett sms på min telefon.

Köpte ett Logitech K810, för att upptäcka att K810 är för Windows och K811 är till Mac. Då man inte hade modellen för Mac hemma, fick jag lämna tillbaka det jag köpt och söka vidare. Då dök Kanex Multisync upp och var trådlöst, hade numerisk del och kunde anslutas till fyra olika enheter. Inget att tveka på…utan bara att slå till!

Kanex Multisync påminner i stort om Apples egna tangentbord med en numerisk del, men ändå skiljer det mycket och då till Kanex fördel. Kanex Multisync är trådlöst, kan kopplas till 4 olika enheter och har snabbknappar för iOS. Bara där var jag såld.

Utseende

Vid en första anblick kan man tror att tangentbordet är tillverkat i aluminium, men det är helt tillverkat i plast. Tangenterna är som på Apples egna, fast jag vill tycka att man har ett något längre slaglängd (vad heter det egentligen?) och det kan kännas lite konstigt i början. Nu är det inget jag tänker på längre, så det var bara de första dagarna.

Snabbt att ansluta

Att parkoppla tangentbordet går snabbt och smidigt. På tangentbordets baksida finns två knappar, en är för on/off och den andra för att parkoppla. Välj vilken av de fyra knapparna man vill dedikera till enheten och tryck därefter på knappen för parkoppling på baksidan. Sök efter tangentbordet på den enhet som ni vill parkoppla, välj att parkoppla och sen är det klart.

Användning

Utöver det man använder ett tangentbord till, har Kanex Multisync knappar för iOS. Jag har lagt min iPad på knapp två och behöver bara välja den och slå koden på tangentbordet. Man klarar sig väldigt långt utan att behöva använda fingrarna. Genom att trycka och hålla in cmd+alt samtidigt, får man upp förslag på genvägar man kan använda och det är olika beroende på vilket program du har uppe. Detta kom jag på idag! 🙂 Detta fungerar både på Mac och iPad (inte iPhone) och underlättar användningen otroligt mycket. Jag älskar snabbkommandon och lär mig gärna nya, för man sitter mycket vid datorn och vill därför minimera användandet av mus eller styrplatta.

Mina mest använda snabbknapp (utöver de som även finns på Apples egna tangentbord) är Sökknappen (Spotlight). Varför klicka sig fram med musen, när man snabbt kan söka fram den man vill ha via Spotlight?

Klicka för större bild! Funktionsknappar och snabbknappar (nordiska tecken saknas på bilden)

Kan mycket väl tänka mig Kanex MultiSync Premium Slim Keyboard för Mac & iOS som ett komplement, då det blir enklare att ta med sig i väskan och kan med enkelhet användas till min Macbook Pro, iPad och iPhone. Låter detta vara hemma vid min stationära Mac och ta det andra med mig i väskan.

Kan varmt rekommendera detta tangentbord, ifall du söker ett som kan ansluta och användas till flera enheter och på köpet även få med en numerisk del. Du kommer inte hitta ett tangentord med samma kvalité och funktioner, för samma prislapp.

Priset hamnar på 799 Kr hos Lifestylestore.se och då skickas det fraktfritt inom Sverige. Lägg till rabattkoden IPHONESAJTEN för 10% rabatt vid köpet och du får det för endast 719,10 Kr.

Positiva egenskaper

 • Trådlöst
 • Kan anslutas till upp till 4 enheter.
 • Numerisk del och fortfarande trådlöst.
 • Dedikerade knappar för iOS…
 • Går snabbt att byta mellan enheter
 • Prisvärt
 • Svensk layout med ÅÄÖ på rätt ställe.

Mindre positiva egenskaper

 • Aningen plastigt om man ska vara riktigt petig och är van med Apples egna, men har en väldigt fin aluminium look
 • Lite stort för att packa ner i datorväskan.
 • Volymknapparna sitter längre bort mot var man är van vid på Apples tangentbord.

Kompatibilitet:

 • Mac datorer med trådlös Bluetooth-teknik
 • iPad (alla modeller)
 • iPad Mini (alla modeller)
 • iPad Air (alla modeller)
 • iPad Pro (alla modeller)
 • iPhone (alla modeller)
 • Apple-TV (2:a och 3:e ) generationen
 • PlayStation 3

Tanken var att göra en videorecension på tangentbordet, men varken tekniken eller rösten ville vara med mig, så det får bli en annan gång. Här hemma har sjukdomarna avlöst varandra i snart 2 månader, men vi ser ljuset! 🙂

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...