Ladda_batteri_iPhone

Vi har nog alla klagat på batteriet lyser rött på iPhone och inte ett vägguttag finns tillgängligt…men finns det lösningar till allt?

Det finns mängder av lösningar, men själv har jag testat med att ha ett backup-batteri med mig på resorna och det har varit min räddare i nöden.

Senast var vi i Berlin och gjorde stan i över 30 graders hetta och tur var väl att det fanns gott om ölställen att fukta strupen på. Men i Berlin gjorde jag som vanligt… jag stängde av data och sänkte ljusstyrkan, egentligen allt för att spara pengar och batteritid. Dock gjorde sig den dåliga täckningen påmind och med det så dräneras batteriet fortare än normalt och detta trots mina försök till att hushålla med batteriet. Man märker fort hur bortskämda vi är med bra täckning i Sverige!

Efter första dagen så lärde jag mig läxan och packade ner mitt backup-batteri i väskan. Dålig täckning och användning av GPS gjorde att laddsladden åkte fram redan på eftermiddagen.

Jag har använt mina backup-batteri mer än vad först trodde att jag skulle göra. Det ligger alltid med i väskan och har räddad mig många gånger på mina resor. Nu är det inte bara på resor som det kan behövas ett backup-batteri, utan det får även följa med på jobb, ute i skogen och på andra ställen där det inte finns möjlighet att ladda via vägguttaget.

Jag har testat två olika modeller och det är Just Mobile Gum++ och Kanex GoPower Pack. Båda batterierna är på 6000 mAh, vilket är tillräckligt för att ladda både iPhone och iPad, men även andra tillbehör som laddas via USB. När det är slut, så är det bara att ladda upp det igen och det gör man antingen via vägguttaget eller via en USB-port på datorn.

Kanex GoPower Pack 1

Kanex GoPower Pack är en perfekt reskamrat som ger dina enheter många timmar extra drifttid och det är utrustat med ett ställ för din telefon/surfplatta. Detta är något som jag själv uppskattade på min senaste flygresa, men fungerar lika bra för den som åker buss eller tåg. Nästa ett måste för de som reser mycket eller pendlar långa sträckor med tåg. Jag har testat med både min iPhone och iPad Mini i stället och de står stabilt och bra.

Fakta:

 • Kraftfull men slimmad batteripack med inbyggt mobilställ
 • Klarar att ladda både mobiltelefoner och surfplattor
 • Dubbla uttag, ett med 1A ett med 2,1A
 • 4 st LED-lampor visar hur mycket ström som finns kvar
 • Räcker till ca 3-4 uppladdningar av din smartphone
 • Mått: 98mm x 141mm x 51mm
 • Vikt: 220g

Pris: 449:- hos Lifestylestore.se

JM Gum++ iphone

Just Mobile Gum++ 

Precis som Kanex GoPower Pack så är även detta en perfekt reskamrat. Just Mobile Gum++ saknar ställ, men är istället batteriet som klarar lite tuffare krav. Med ett skal av aluminium som skyddar, kan man ha det med överallt på resorna. Just detta batteritet har fått följa med Thailand och höll min iPhone igång under en vecka.

Fakta:

 • Ett riktigt kraftpaket med Li-Ion teknik
 • Elegant extrabatteri av aluminium
 • 6000 mAh och 2,5 A strömstyrka
 • 5 st LED-lampor visar hur mycket ström som finns kvar
 • En smidig laddningskabel med USB till micro-USB medföljer
 • Finns i vit och silver

Pris: Kostar normalt 699:-, men finns nu att köpa för endast 299:- hos Lifestylestore.se. 

Då varan är slutsåld hos Lifestylestore.se så länkar jag istället till iPhonebutiken.se. Där kostar Just Mobile Gum ++ 649:-, men frakt tillkommer med 35:-. 

Sammanfattning

Båda batterierna levererar vad de ska och räcker gott och väl för att hålla mina iOS-enheter laddade. Skillnaden är att med Kanex GoPower Pack kan man ladda två enheter samtidigt och den har ett praktiskt ställ.

Just Mobile Gum++ har ett skal av Aluminium och det känns tryggare när man befinner sig i en lite tuffare miljö.

Numera åker jag ingenstans utan att ta med ett backup-batteri, för man vet aldrig vad som kan hända på vägen. 🙂

Tagged with:  

2 Responses to Recension: Att hålla telefonen laddad under resan, semestern eller vandringen.

 1. Normie skriver:

  Beställde just en Just Mobile Gum++ Hoppas den håller vad du lovar! 🙂

  • Jonny skriver:

   Du kommer inte att bli missnöjd. Jag har varit mycket nöjd med den produkten och då gav jag det högre priset.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...