Att LTE är avstängt på iPad är kanske ingen direkt nyhet, men nu visar det sig att även Personal Hotspot är det.

LTE (4G) är en av de stora nyheterna på Apples senaste iPad, men som vi i Europa får leva utan. I USA kör man LTE på andra frekvensband mot var vi har här hemma och det gör att vi får klara oss med DC-HSDPA som teoretiskt ger en hastighet på 42 Mbit/s i nedlänk.

Operatörerna säljer abonnemang som ska klara 32 Mbit/s, men hastigheten beror självklart på abonnemangets tjänster, nätet, avstånd till masten och belastningen på densamma. En mer trolig hastighet är 5-20 Mbit/s, vilket anses som ”normala hastigheter”. Självklart kan du komma upp i högre hastigheter än 5-20 Mbit/s om du befinner dig nära en mast som klarar dessa hastigheter och inte är tungt belastad av andra som vill surfa.

Köper man en iPad i Europa så får man leva utan LTE även om man tar med den till USA och sätter i ett simkort från en inhemsk operatör. Apple har helt enkelt stängt av LTE på samtliga iPad som säljs i Europa. Köper du en iPad i USA så finns LTE aktiverat, men du kommer inte kunna använda LTE i Europa p.g.a. fel frekvensband.

Att använda sin nya iPad som Personal Hotspot kan man också glömma, då även den funktionen är avstängd. Nu är detta något som din operatören kan välja att aktivera och jag kan inte tänka mig annat än att vi snart kommer få se funktion i våra iPads. Om/när funktionen aktiveras så kan det krävas att du uppdaterar dina operatörsinställningar. Läs mer på Apples Supportsidor om hur du gör detta! Frågan är varför Apple valt att stänga av denna funktion första början?

Så fort jag hör något mer om Personal Hotspot, så kommer denna post att uppdateras!

Någon som har någon information gällande Personal Hotspot? Ni får gärna lägga en kommentar eller maila till info(at]iphonesajten.se.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...