Skicka_senaste_plats

Hitta min iPhone/iPad är något jag använt några gånger, men vad gör man när batteriet är slut?

Att aktivera Skicka senaste plats innebär att din enhet automatiskt skickar platsinformation när batteriladdningen blir kritiskt låg.

Jag ”kan ha” förlagt min telefon vid något tillfälle… eller vi kan säga att det är barnen och behövt använda Hitta min iPhone. Det händer även att batteriet tagit slut och jag inte vet om jag glömde den i bilen, på jobbet eller om den är här hemma. Då är jag glad för att jag aktiverade Skicka senaste plats.

Upptäcker du försent att din iPhone eller iPad är tappad och batteriet hunnit ta slut innan du börjar leta efter den med hjälp av Hitta min iPhone, så kan du se vad den fanns precis innan batteriet tog slut. Har den inte fått fötter, ska den ligga där den visas på kartan.

Här kan du läsa mer om hur du ställer in Hitta min iPhone, iPad och Mac: Apple Support HT205362.

Övrig bra läsning om Hitta min iPhone, iPad och Mac: Apple Support (Hitta min iPhone)

Tagged with:  

4 Responses to Dagens tips – Skicka enhetens senaste plats

 1. Valter Isander skriver:

  Det vore förnämligt om Hitta min iPhone sänder platsen även när iPhone/iPad stängs av manuellt.
  Eller finns det redan?

  • Jonny skriver:

   Om man aktiverar Skicka senaste plats, så skickar den senast kända positionen om under följande omständigheter.
   1. Batteriet håller på att ta slut.
   2. Man stänger av telefonen manuellt.

   Sen har man 24 timmar på sig att hitta telefonen, sedan den senaste platsen skickades till Apple. Därefter kan man inte längre se var den senast befann sig. Är man nära den tidsgränsen, kan man ta en skärmdump på kartan. Har ingen stulit den, bör den ligga kvar.

   Hoppas detta var till hjälp! 🙂

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

  • Jonny skriver:

   Har läst någonstans att det även ska gälla när jag stänger av en iOS-enhet, men så är inte fallet när jag testade. Kan inte heller hitta källan till detta, så jag får backa på denna för tillfället. Det är när batteriet når en kritisk nivå som den skicka och inget annat.

   Hittar jag källan igen, kommer jag självklart skriva om det och hänvisa till densamma.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

  • Jonny skriver:

   Det var väl själva f-n… Nu fungerar det som det ska och senast kända position har skickats efter att jag manuellt stängt av telefonen. Nu får jag upp senast kända position och hur lång tid det gått sedan positionen skickades till Apple.

   Ber om ursäkt för dessa förvirrande svar.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...