Nu har Apple infört 14 dagars ångerrätt på appar, e-böcker, digital musik och gäller alla kunder inom EU.

Detta är ett resultat av EU:s direktiv om konsumträtt som kom i somras, vilket ger dig rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från inköpstillfället.

Kort handlar det om att du får ett kvitto skickat till den e-postadress som är knuten till ditt Apple-ID. Där finns det länk som heter ”Rapportera ett problem” och den skickar dig vidare till ett formulär.

Nu är det alltså enklare att reklamera ett köp och man behöver inte ens ange en anledning. Detta innebär i praktiken att man kan köpa en app och reklamera den ifall man inte är nöjd. Detta ger en ett större utrymme för att testa lite dyrare appar än vad man kanske är van vid.

Nedan text är kopierad från Apples villkor och hela texten finner ni på www.apple.com/legal/internet-services/itunes/se/terms.html

Ångerrätt: Om du väljer att ångra din beställning kan du göra det inom 14 dagar från och med att du fått kvittot på beställningen, utan att uppge någon anledning, undantaget iTunes-presenter, som inte går att återbetala om koden har lösts in.

Om du vill ångra en beställning måste du meddela oss om detta. Vi rekommenderar att du använder Rapportera ett problem för att avbeställa alla produkter direkt, utom iTunes Match samt, om de inte har köpts av en tredje part, iTunes-presenter och -tilldelningar, vilka kan ångras genom att kontakta iTunes-supporten. Du har även rätt att informera oss med hjälp av formulärmallen för avbeställning nedan eller med någon annan tydlig kommunikation. Om du använder Rapportera ett problem skickar vi en mottagningsbekräftelse till dig utan dröjsmål.

Du måste skicka ditt meddelande om att du ångrar beställningen innan 14-dagarsperiodens slut.

När en beställning har ångrats: Vi återbetalar summan till dig inom 14 dagar från den dag vi fick ångermeddelandet. Återbetalningen sker med samma metod som betalningen gjordes med, och du åläggs inga avgifter för återbetalningen.

Undantag till ångerrätten: Du kan inte ångra en beställning av digitalt innehåll om innehållet har börjat levereras på din begäran och efter ditt godkännande att du därmed förlorar din ångerrätt.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!