20130910-214423.jpgDet är nu dags att förbereda förbereda era iOS-enheter för iOS 7 och med allt det innebär.

iOS 7 är en stor förändring mot tidigare iOS…rättare sagt den största förändringen sen iPhone släpptes 2007.

Jag har själv kört iOS 7 sen första betan kom ut i somras och det har inte varit helt smärtfritt, men sen är det ju en beta-version också. Nu kör jag den versionen som släpps till allmänheten och känner mig nöjd med den (det finns fortfarande en del småbuggar).

Det man kanske ska tänka på innan man uppdaterar är att det kan förekomma att appar inte fungerar som de ska eller helt enkelt kraschar. Anledningen till detta är att utvecklare inte hunnit släppa nya versioner av sina appar och därför kan fungera dåligt tillsammans med iOS 7. Bara idag har 15 av mina mest använda appar uppdaterats, så tar gärna och öppna upp App Store och se ifall du har några uppdateringar att hämta.

För att kunna uppdatera din iOS-enhet till iOS 7, så behöver den vara en modell som stödjer senaste versionen nedan ser ni listan på vilka enheter som går att uppdatera.

  • iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5
  • iPad 2 eller senare
  • iPad Mini
  • iPod Touch 5:e generationen

Att tänka på innan man trycker på knappen ”Uppdatera” 

Fungerar din iOS-enhet med samtliga appar och du kan omöjligt vara utan den eller att apparna kraschar, då bör du kanske avvakta. Kolla först i App Store om det finns uppdateringar till dina viktigaste appar och har de släppt appar som är anpassade för iOS 7, så är det bara att köra.

Om du har en äldre enhet som stödjer iOS 7, kan det också vara en anledning till att avvakta med uppdateringen. iOS 7 ska fungera till iPhone 4 och iPad 2, som är de äldsta modellerna Apple valt att anpassa iOS 7 till. Jag har själv en iPad 2 med iOS 7 idag och där känns det inte lika välutvecklat som till min iPhone 5. På min iPad 2 märker man att den inte riktigt hänger med och standardappar som mail hänger inte riktigt med och skärmens rotation är även den seg. Apparna hamnar lite på kant när man vrider den mellan stående och liggande. Kan vara en anledning till att vänta tills Apple släppt en uppdatering av iOS 7.

Att säkerhetskopiera och sen uppdatera till iOS 7

Börja som sagt med att se om det finns några uppdateringar att hämta i App Store, så att alla dina appar är av senaste versionen.

Börja därefter med att säkerhetskopiera din iOS-enhet till antingen iTunes eller iCloud.

Läs gärna:

När man har säkerhetskopierat sin iOS-enhet kan man trycka på knappen Uppdatera i iTunes eller om man vill så kan man uppdatera via enhetens meny. Ni hittar den under Inställningar |Allmänt|Programuppdatering. 

iOS 7 förväntas släppas vid ca 19:00 i kväll, men räkna med att det kan ta tid, då Apples servrar kan vara hårt belastade.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...